Ben je benieuwd naar mijn stijl? Welke onderwerpen ik zoal behandel, en hoe dat er dan uitziet? Volg Kiind Magazine en je krijgt een beeld. Een greep uit mijn blogs (sept/okt ’21). Ik blog wat af. Wil je weten of ik een klik heb met jouw onderwerpen? Vraag het me zelf.
Over stieffamilie zijn
Les 1 die ik kreeg op mijn eerste landelijke stiefouderdag was: ‘Je houdt altijd méér van je eigen kind. En dat is oké.’ Destijds had ik zelf nog geen ‘eigen’ kind, dus ik nam het ter kennisgeving aan van de ervaren stiefouders die er rondliepen. Kon het me eigenlijk niet voorstellen. Wat maakte het nou uit dat je ze niet zelf gebaard had? Ik was dol op kinderen en al helemaal op dit prachtige kind. Bovendien had ik een kinderwens en was in de wolken dat ik al een stiefkind had gekregen. Ze was een cadeautje, en vormde voor mij het veelbelovende begin van een huis vol kinderstemmetjes.
Over diversiteit in kinderboeken
Het is niet meer te houden: we snakken naar diversiteit! Ook in de kinderliteratuur willen we flink meer aan diversiteit in gender, liefde en kleur in de boekenkast. Toch is het nog goed zoeken naar kinderverhalen waarin er werkelijk diversiteit is. Kiind is al jaren fan van kinderboeken die met zorg en aandacht gemaakt zijn. Daarom vind je hier een frisse lijst met boekentips rijk aan culturele en etnische variatie.
Over het belang van kinderen zelf laten spelen
Bij ons in de buurt staat een klimrek. Op twee meter hoogte is zo’n horizontaal laddertje waarin je kunt hangen, en jezelf in het zand laten ploffen. Mijn kind klimt zo nu en dan omhoog, staat een poosje te aarzelen in de hoogte, en besluit weer voorzichtig naar beneden te klimmen. Het bungelen-en-ploffen durft ‘ie nog niet. Moet ik helpen, en hem naar de overkant tillen?
Over oordelen in het ouderschap
Oordelen plus ouderschap: het is een pittige combinatie. Veroordelen we onszelf niet te streng, dan voelen we ons wel veroordeeld door anderen, of oordelen we (per ongeluk) over collega-ouders. Ik schreef al eerder over minder normatief zijn naar jezelf en oordelen in het ouderschap. Oordelen: hoe komen we eraan en hoe komen we er vanaf?
Over koemelkallergie herkennen bij je baby
Koemelkallergie (KMA) bij je baby kan de kraamtijd nogal pittig maken. De moeilijkheid zit hem vooral in het herkennen van de allergie.
Koemelkallergie komt voor bij 2 tot 3 procent van de baby’s en is daarmee de meest voorkomende allergie bij baby’s. Heeft je kleintje er last van, dan merk je dat waarschijnlijk al aan de vele uren waarin hij na de voedingen met buikkramp moet stoeien. En waarin jij dus eindeloos wiegend rondsjouwt met je arme baby.
En over meer, veel meer…
Omdat het zo heerlijk is om een onderwerp te bespreken, de gewenste koers te bepalen en een goed idee de wereld in te slingeren.