Nachtzon in gesprek met…

Nachtzon interviewt. Ik ga vaak in gesprek met deskundigen en bekende mensen die een interessant verhaal te delen hebben. En ik zal je verklappen: ik dacht altijd dat interviewen NIETS voor mij was. Veel te eng. Vooral wanneer ik mensen moest opzoeken die min of meer beroemd zijn. Ieks!

In gesprek met bijzondere mensen

Zo ging ik met kloppend hart en razende zenuwen naar de indrukwekkende operalegende Tania Kross. Om over haar moederschap te babbelen. En wat werd het een warm en vrolijk gesprek. Over samen slapen, en over borstvoeding geven aan je peuter (die doodleuk roept van ‘Mama, tieten!’ in Tania’s geval). Staat allemaal in een totaal uitverkochte editie van Kiind Magazine.
Ook in gesprek met filosoof/schrijver/programmamaker Stine Jensen kwamen de eerlijkste verhalen boven tafel. Je leest het allemaal hier. Ook momfluencer Nina Pierson vertelde openhartig haar verhaal.
Jan Versteegh vertelde me over het leven als kersverse vader en deelde zijn beste tips voor de kraamtijd. Van al deze mensen leerde ik dat we allemaal een verhaal hebben. Hoe waardevol het is om deze verhalen uit te wisselen. We worden er rijker van: aan inzichten, herkenning, geruststelling. Ieder van ons heeft haar of zijn eigen weg te lopen, of we nu bekend zijn of niet. Zodra we ouders worden, stappen we een compleet nieuwe wereld in. En we zoeken allemaal naar de beste route.

Nieuwsgierig naar deze interviews? Stuur me een berichtje om te checken welke ik voor je op voorraad heb.

In gesprek met geboorteprofessionals

Milli Hill is zo’n grootheid die belachelijk veel weet en het elegant weet te vertellen. Ook Beatrijs Smulders heeft genoeg in huis om een week lang te interviewen, ontdekte ik tijdens onze gesprekken.
Doula en coach Annelies Mulder van Mamalogisch raakt niet uitgepraat over het belang van goede begeleiding tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik sprak met een fantastische gynaecoloog over goede samenwerking tussen ziekenhuis en doula. En wat denk je van Anna Verwaal en haar fascinerende kennis rondom conceptie en zwangerschap? De oerkennis van doula Siri Amrit Khalsa, of rouwbegeleider Brenda van Elk kind doet ertoe.

Experts het hemd van het lijf vragen

Ook geinig: mensen die veel van iets weten álles vragen. Hoe zit dat? Hoe denk jij er zelf over? En wat betekent het voor jou? Zo sprak ik de afgelopen jaren pedagoog Joop Berding, Jürgen Peeters (Kinderen zijn geen puppy’s), Eva Bronsveld (Temperamentvolle kinderen), praktijkvader Jeroen de Jong, Nina Mouton (Mild ouderschap), voedingsdeskundige Juglen Zwaan. Met academische slimmerds als de Genderfilosoof, Marijke Naezer en Esther van der Steeg klets ik over hoe kinderen in elkaar zitten. Met therapeuten spreek ik over hoe familiesystemen functioneren – of haperen, en wat je daar zelf aan kan doen. Zo sprak ik Mariska Helling die zo helder kan uitleggen hoe de systemen van je (voor-)ouders in jouw leven doorwerken. Lees het complete stuk hier.

Ik vertel ook graag jouw verhaal

Zo kan ik doorgaan. Je snapt het, de lijst is intussen lang. En wie ik ook spreek, iedereen heeft een verhaal dat de moeite waard is. Ieder van ons heeft haar of zijn eigen weg te lopen, of we nu bekend zijn of niet. Zodra we ouders worden, stappen we een compleet nieuwe wereld in. En we zoeken allemaal naar de beste route.

Ik kijk uit naar de eerstvolgende prachtige persoon die ik mag spreken. Ben jij dat? Neem contact met me op. Want je kunt me heel gewoon ‘boeken’ om een goed stuk te schrijven.